Срокове и смяна на касови апарати 2019г Абсурдна ситуация при опит за спазване на новите изисквания от наредбата за касовите апарати

Кошмари в кухнята на българския търговец

 • Публикувано на: 10.01.2019г

  Срокове и смяна на касови апарати 2019г Абсурдна ситуация при опит за спазване на новите изисквания от наредбата за касовите апарати

  Смяна на касови апарати 2019г срокове ли да спазвам? Пари за разходите за нов касов апарат ли да изкарвам ? С наредбата за касовите апарати ли да се запознавам ? Стока в магазина ли да приемам за да има какво да продавам та да събера пари за нов касов апарат?


  Вижте попаднах в следната ситуация:


  Касовия апарат е с пълна фискална памет което се случва към днешна дата 7.01.2019г.

  Ако искам да ползвам този касов апарат трябва да сменя тази фискална памет с нова която ще ми позволи да издавам касови бонове.

  Обаче както повечето търговци ползващи касови апарати и аз съм добре запознат за това че всеки касов апарат има договор за сервизно обслужване и Абонамент СИМ карта към мобилен оператор за да предава данни към НАП .

  Проверявам в фирмата за сервиз на касовия апарат и какво мислите оказва се че този мой комбиниран договор изтича след един месец.

  Но нали с направените промени миналата 2018година във въпросната наредба Н-18 има изисквания за РЕГИСТРИРАНИТЕ по ЗДДС фирми и търговци да доработят или сменят своя касов апарат преди края на март месец 2019г.

  А нещеш ли моята фирма има регистрация по ДДС и съм в следната деликатна меко казано ситуация с касов апарат който трябва да сменя преди края на Март месец 2019г.

  Но на който апарат ако искам да го ползвам трябва да му платя следните такси и услуги :


  • - Смяна на препълнена фискална памет –Разход
  • - Да платя договор за сервиз и мобилен оператор който няма да имам възможност да ползвам за целия срок - Разход
  • - И март месец ще трябва да свалят от отчет този касов апарат като го Бракувам за която услуга пак се плаща – Разход

  А нови касови апарати които да са в съответствие с новите изисквания за касовите апарати след направените промените на пазара у нас все още няма.

  Ако избера да си закупя друг касов апарат който не отговаря на изискванията но е нов и мога след два месеца да му направя доработка.


  • - То купувам сега нов касов апарат - Разход
  • - След два месеца за да спазя срока правя ъпгрейд на софтуера на този уж нов касов апарат ето ти пак - Разход
  • - И да свалят от отчет този касов апарат в сервиза извършват услугата Брак на фискалното устройство за която услуга пак ме чака какво - Разход

  Питам се и се мая къде ще му излезе края ?


  Доработка на одобрени модели касови апарати 2019г Тремол

  Доработка на одобрени модели касови апарати 2019г Дейзи

  Препоръчваме ви >>> Нов Касов апарат 2019г Дейзи Перфект S 01