Смяна на касови апарати 2019г. Касови апарати по новите изисквания 2019г Цени.

Как лесно да различим новите касови апарати след изменения в наредбата за касовите апарати?

 • Публикувано на: 21.01.2019г

  Смяна на касови апарати 2019г. Нови касови апарати 2019г Цени. Как лесно да различим новите касови апарати след изменения в наредбата за касовите апарати?

  Вижте предишната тема- Смяна на касови апарати 2019г срокове ли да спазвам? Пари за разходите за нов касов апарат ли да изкарвам ? С наредбата за касовите апарати ли да се запознавам ? Стока в магазина ли да приемам за да има какво да продавам та да събера пари за нов касов апарат?


  Смяна на касови апарати 2019г. Нови касови апарати 2019г Цени

  Как да позная касовия апарат по новите изисквания ли е или е от старите ?

  Да така е важно е да знаем по какво да разпознаваме новите касови апарати /Нови наричаме тези касови апарати които отговарят на изискванията на Наредба Н-18 след последните промени от 2018г/

  В интернет има доста фирми за продажба и сервиз на касови апарати.Всяка се представя със свой сайт където може би не рядко пъти се случва да не бъде актуална информацията.

  Забавянето в обновяването и публикуването на новите продукти или сервизни услуги идва както добре знаем от факта че един човек в дадена фирма върши почти всичко или накратко казано човека фирма.

  За това със сега навлизащите промени и с новите изисквания за касовите апарати е важно да сме възможно най-добре информирани.

  Независимо от това дали сме търговец с настоящ бизнес и имаме стар касов апарат който трябва да сменяме или сме нов в бизнеса и сме решили да си закупим нов касов апарат от 2019г се нуждаем от информация дали избрания от нас касов апарат отговаря на Наредба Н-18 след направените промени миналата 2018 година.

  Какво може да се обърка при покупката на нов касов апарат от 2019г?

  Ами ако не сте добре информирани и сте си избрали касов апарат който е стар не е произведен да отговаря на новите изисквания за касовите апарати при проверка от органите на НАП подлежите на санкции.

  Това объркване може да се получи от факта че тези старите касови апарати се предлагат на по-ниска цена и са примамлива оферта.

  Както добре знаем всеки ново стартиращ търговец има доста разходи и ни най-малко му се иска да похарчи повече пари за касов апарат вместо да ги вложи в повече стока или друго в помощ на новия бизнес и естествено гледа в най-ниска цена при покупката на нов касов апарат.

  Какво се случва вземате си нов касов апарат на добра цена щастливи от покупката слагате го във Вашия търговски обект и започвате работа . Не сте разбрали обаче че този касов апарат е със стар софтуер и има нужда от доработка която се изразява в ъпгрейд на софтуера при повечето касови апарати.

  Работите си с новия касов апарат който обаче не отговаря на новите изисквания а сте фирма Регистрирана по ДДС за която срока да смени касовия си апарат с нов или да направи доработка на стария апарат е преди края на месец Март 2019г.

  В така създалата се ситуация при една проверка от НАП сте наясно че ще бъдете санкционирани.

  За това е важна тази информация когато купувате нов касов апарат 2019г да сте сигурни че той е от новите касови апарати отговарящи на изискванията.

  Можем да ви помогнем със следното:

  При някои от новите касови апарати в името последните две букви „KL“ ги няма .

  Пример с касов апарат на производителя Датекс

  СТАР КАСОВ АПАРАТ - Датекс DP150-KL

  НОВ КАСОВ АПАРАТ - Датекс DP150

  Например Касов апарат на производителя Дейзи

  СТАР КАСОВ АПАРАТ - Дейзи Compact S-KL, Daisy Compact M-KL

  НОВ КАСОВ АПАРАТ - Дейзи Compact S , Daisy Compact M

  Пример с касов апарат на производителя Тремол

  СТАР КАСОВ АПАРАТ – Тремол ZS-KL, Тремол ZM-KL

  НОВ КАСОВ АПАРАТ – Тремол ZS-KL-V2, Тремол ZM-KL-V2

  НОВИ МОДЕЛИ КАСОВИ АПАРАТИ – Тремол A19 Plus, Тремол M23, Tremol S21

  Тези касови апарати Тремол са нови модели произведени 2019г с нова визия, нов дизайн и нов софтуер с който са спазени изменения в наредбата за касовите апарати. Ако сте се спрели на някои от следните НОВИ МОДЕЛИ КАСОВИ АПАРАТИ – Тремол A19 Plus, Тремол M23, Tremol S21 може да бъдете сигурни че сте си купили касови апарати по новите изисквания

  Виждате как последните две букви “KL”са отпаднали .

  Изключение правят някои модели касови апарати на производителя Тремол тук са запазили KL и са добавили “V2" - Ето как изглежда цялото име Тремол ZS-KL-V2 този модел касов апарат отговаря на последните изменения в наредбата за касовите апарати

  По-това съвсем лесно можете да се ориентирате дали избрания от вас касов апарат отговаря на новите изисквания.

  Нови касови апарати 2019 г Цени -Daisy

  Касови апарати по новите изисквания цени на производителя Дейзи започват от 249лв

  Новите касови апарати с нов софтуер и спазени всички изисквания след изменения в наредбата за касовите апарати на производителя Дейзи Тех. са вече налични в нашия офис гр.София, жк.Слатина, ул.Иван Димитров Куклата, бл.53 Партер

  Можете да си закупите нов касов апарат Цена 249.00лв с ДДС- Daisy Compact S /отговаря на всички нови изисквания за касови апарати/ и нов касов апарат Цена 259.00лв с ДДС Дейзи Компакт M /отговаря на всички нови изисквания за касови апарати/

  Някои от старите касови апарати подлежат на доработка дали вашия е такъв модел можете да проверите


  Списък Тремол касови апарати подлежащи на Доработка 2019г

  Списък Дейзи с касови апарати подлежащи на Доработка 2019г

  Препоръчваме ви касови апарати по новите изисквания >>> Нов Касов апарат 2019г Дейзи Перфект S 01